Verhalen uit het veld

Barbara gaf taallessen impuls

Op 30 augustus 2023 verscheen in de Biltsche Courant een artikel over het afscheid van Barbara Oosterwaal als coördinator taalcoaches. Ze ontwierp een complete lesmethode én een mediatheek waar vele nieuwe Nederlanders en hun taalcoaches dankbaar gebruik van maken. Met een toepasselijk ‘Taartcoachcafé’ nam zij afscheid. Haar werk wordt voortgezet.

Fietsles geven doe je zo

Boudewijn ‘t Hart, vrijwilliger van Steunpunt Vluchtelingen de Bilt en de nieuwe fietslescoördinator van Mens De Bilt, regelde een heuse ‘fietsdocentenles’ voor zijn nieuwe team. Fietslessen geven vraagt best iets van je, maar het is vooral heel leuk, vinden alle vrijwilligers van Mens de Bilt. “Je geeft er iemand zoveel vrijheid mee”.

Succesvol Nieuwjaarsbuffet

Het Nieuwjaarsbuffet van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt was een groot succes. Zo’n 70 vrijwilligers en vluchtelingen van maar liefst 19 verschillende nationaliteiten kwamen bij elkaar om samen te genieten van heerlijke gerechten, door de mensen zelf klaargemaakt. Wethouder Krischan Hagedoorn was namens de gemeente De Bilt aanwezig en onder de indruk van de verhalen die hij hoorde.